Особливості превентивної поліцейської профілактичної діяльності в умовах воєнного стану - Стецюк, А. І.; Stetsiuk, A. I. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 167-169, 2023)
Визначено, що в умовах війни Національна поліція України зіштовхнулася із цілою низкою викликів, яким вона гідно та дієво протистоїть. Проте існує ряд важливих прогалин у роботі поліції . Зокрема, це стосується і превентивної роботи ювенальної юстиції, захисту прав біженців і незахищених категорій населення, величезною проблемою залишається відсутність законодавства щодо обігу зброї у цивільного населення.

It was determined that in the conditions of the war, the National Police of Ukraine faced a whole series of challenges, which it faced with dignity and effectiveness. However, there are a number of important gaps in the work of the police. In particular, this applies to the preventive work of juvenile justice, the protection of the rights of refugees and vulnerable categories of the population, the lack of legislation regarding the circulation of weapons among the civilian population remains a huge problem.

Определено, что в условиях войны Национальная полиция Украины столкнулась с целым рядом вызовов, которым она достойно и эффективно противостоит. Однако существует ряд важных пробелов в работе полиции. В частности, это касается и превентивной работы ювенальной юстиции, защиты прав беженцев и незащищенных категорий населения, огромной проблемой остается отсутствие законодательства об обращении оружия у гражданского населения.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; профілактична діяльність; preventive activity; профилактическая деятельность; превентивна діяльність; превентивная деятельность; воєнний стан; martial law; военное положение