Громадянські та політичні права людини в умовах запобігання поширенню COVID-19 в Україні - Зозуля, О. І.; Zozulia, O. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5428-4622 (Форум Права. – 2020. – № 2 (61). – С. 6-22, 2020)
Метою роботи є поглиблений аналіз теоретичних положень та правових засад встановлення і здійснення гарантій та обмежень громадянських і політичних прав людини в умовах запобігання поширенню COVID-19 в Україні, характеристика сутності, переваг і недоліків запроваджених у зв’язку із цим протиепідемічних заходів, а також обґрунтування напрямків удосконалення гарантій та обмежень основних прав людини під час пандемії COVID-19.

The purpose of the work is an in-depth analysis of theoretical basis and legal foundations of establishing and implementing guarantees and restrictions on civil and political human rights in terms of preventing the spread of COVID-19 in Ukraine, a characterization the nature, advantages, and disadvantages of anti-epidemic measures introduced in this connection, as well as substantiation of the directions of improving guarantees and restrictions of fundamental human rights during the COVID-19 pandemic.

Целью работы является углубленный анализ теоретических положений и правовых основ установления и осуществления гарантий и ограничений гражданских и политических прав человека в условиях предотвращения распространения COVID-19 в Украине, характеристика сущности, преимуществ и недостатков введенных в связи с этим противоэпидемических мероприятий, а также обоснование направлений совершенствования гарантий и ограничений основных прав человека во время пандемии COVID-19.
Civil and political human rights in the conditions of preventing the spread of COVID-19 in Ukraine
Зозуля, О. І. Громадянські та політичні права людини в умовах запобігання поширенню COVID-19 в Україні [Електронний ресурс] / О. І. Зозуля // Форум Права. – 2020. – № 2 (61). – С. 6-22. – Режим доступу:http://forumprava.pp.ua/files/006-022- 2020-2-FP-Zozulia_3.pdf.
Зозуля, О. І. (2020). Громадянські та політичні права людини в умовах запобігання поширенню COVID-19 в Україні. Форум Права, 61(2). 6–22. DOI: http://doi.org/10.5281/zenodo.3702447.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; права людини; права человека; human rights; свобода пересування; свобода передвижения; freedom of movement; карантин; quarantine; COVID-19; обмеження; ограничения; restrictions; протиепідемічні заходи; противоэпидемические меры; anti-epidemic measures; гарантії; гарантии; guarantees