Застосування методів асоціативних символів на заняттях з іноземної мови у немовному вищому навчальному закладі - Русанова, Л. І.; Rusanova, L. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1102-3577; Сазанова, Л. С.; Sazanova, L. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3722-2593 (Мовна освіта як чинник підготовки сучасних фахівців: лінгвістичний та методологічний аспекти : тези доп. міжвуз. наук.-практ. семінару (м. Харків, 28 січ. 2020 р.). - Харків, 2020. - С. 58-40, 2020)
Розглянуті питання застосування методів асоціативних символів на заняттях з іноземної мови. Виділені два основні підходи навчання лексики: метод фонетичних асоціацій і метод навідних асоціацій.

The use of associative character methods at the lessons of foreign languages are discussed. Two main approaches to teaching vocabulary: the method of phonetic associations and the method of guided associations. It is determined that due to the underdeveloped imaginative thinking, preference is given to a mechanical way of learning words.

Розглянуті питання застосування методів асоціативних символів на заняттях з іноземної мови. Виділені два основні підходи навчання лексики: метод фонетичних асоціацій і метод навідних асоціацій.
Русанова, Л. І. Застосування методу асоціативних символів на заняттях з іноземної мови у немовних навчальних закладах / Русанова Любов Іванівна, Сазанова Лариса Сергіївна // Мовна освіта як чинник підготовки сучасних фахівців: лінгвістичний та методологічний аспекти : тези доп. міжвуз. наук.-практ. семінару (м. Харків, 28 січ. 2020 р.) / Нац. акад. Нац. гвардії України. - Харків, 2020. - С. 58-40.
Keywords: associative method; ассоциативный метод; асоціативний метод; Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; вивчення іноземних мов; изучение иностранных языков; learning foreign languages; асоційовані слова; контекстна синонімія; контекстна антонімія; imaginative thinking; contextual antonymy; associate words; contextual synonymy; образне мислення; ассоциированные слова; контекстная синонимия; контекстная антонимия; образное мышление