Суб’єктний склад контролю за дотриманням публічними службовцями встановлених для них правових обмежень - Шовкун, Ю. І.; Shovkun, Yu. I. (Аналітично-порівняльне правознавство. - 2023. - № 4. - С. 292-296, 2023)
Визначено систему суб’єктів, які здійснюють контроль за дотриманням публічними службовцями встановлених для них правових обмежень. Контроль за дотриманням публічними службовцями встановлених для них правових обмежень відіграє важливу роль у формуванні якісного та професійного кадрового корпусу. Зазначено, що не менш важливу роль контроль відіграє і під час перевірки дотримання державними службовцями обмежень, передбачених антикорупційним законодавством і тими, які пов’язані з дотриманням загальновизнаних етичних норм поведінки.

The system of entities that control compliance by public servants with the established for them of legal restrictions. Control over compliance by public servants established for of legal restrictions plays an important role in the formation of high-quality and professional personnel body It is noted that control plays an equally important role during the compliance check civil servants of the restrictions provided for by the anti-corruption legislation and those that related to the observance of generally accepted ethical norms of behavior.

Определена система субъектов, осуществляющих контроль за соблюдением публичными служащими, установленных для них правовых ограничений. Контроль за соблюдением публичными служащими установленных для них правовых ограничений играет важную роль в формировании качественного и профессионального кадрового корпуса. Отмечено, что не менее важную роль контроль играет и при проверке соблюдения государственными служащими ограничений, предусмотренных антикоррупционным законодательством и теми, которые связаны с соблюдением общепризнанных нравственных норм поведения.
The subject composition of control over compliance by public servants with the legal restrictions established for them
Keywords: публічна служба; public service; публичная служба; державні органи; government agencies; государственные органы; контроль; control; правові обмеження; legal restrictions; правовые ограничения; суб’єктний склад контролю; subject composition of the control; субъектный состав контроля