Вербальна агресія в інформаційному просторі - Перцева, В. А.; Pertseva, V. A. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХІV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 19-20 трав. 2023 р.). – Суми, 2023. – С. 176-177, 2023)
Проблема вербальної агресії в інформаційному просторі зараз, в умовах соціальної напруженості, набуває в суспільстві особливої актуальності. Сучасна людина живе в умовах постійного мовного впливу та й сама вона завжди є його суб'єктом. Отже, переважно через мовне середовище та за допомогою мови відбувається інформаційнопсихологічний вплив як на окрему людину, так і суспільство загалом.

The problem of verbal aggression in the information space now, in the conditions of social tension, is gaining special relevance in society. Modern man lives in conditions of constant language influence and he himself is always its subject. Therefore, mainly through the language environment and with the help of language, there is an information-psychological influence on both an individual and society in general.

Проблема вербальной агрессии в информационном пространстве сейчас, в условиях социальной напряженности, приобретает в обществе особую актуальность. Современный человек живет в условиях постоянного речевого воздействия и сам он всегда является его субъектом. Итак, преимущественно через языковую среду и с помощью языка происходит информационно психологическое влияние как на отдельного человека, так и общество в целом.
Keywords: вербальна агресія; інформаційний простір; мовний вплив; verbal aggression; information space; вербальная агрессия; информационное пространство; языковое влияние; мовна агресія