Елементи досудового слідства в діяльності копних судів на українських землях у XVI–XVII ст. - Головко, Б. Г.; Golovko, B. G.; Борис Головко (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 111-114, 2023)
Надано історико-правовий аналіз поліцейської діяльності на території України у складі іноземних держав у XIV – XVII ст. Констатовано, що поруч з іншими органами, яким дозволялося проводити попереднє слідство, важлива роль відводилася копним судам – дуже цікавому явищу у правовому житті України цього періоду. Копне судочинство поєднувало в одному органі слідчі, судові та виконавчі дії. Рішення копних судів зазвичай оскарженню не підлягали і виконувалися негайно.

A historical and legal analysis of police activity on the territory of Ukraine as part of foreign states in the 14th - 17th centuries is provided. It was established that along with other bodies that were allowed to conduct a preliminary investigation, an important role was assigned to the criminal courts - a very interesting phenomenon in the legal life of Ukraine during this period. The criminal justice system combined investigators in one body, judicial and executive actions. Decisions of mining courts were usually not subject to appeal and were executed immediately.

Представлен историко-правовой анализ полицейской деятельности на территории Украины в составе иностранных государств в XIV – XVII вв. Констатировано, что вместе с другими органами, которым разрешалось проводить предварительное следствие, немаловажная роль отводилась копным судам – интереснейшему явлению в правовой жизни Украины этого периода. Копное судопроизводство объединяло в одном органе следственные, судебные и исполнительные действия. Решения копных судов обычно обжалованию не подлежали и выполнялись немедленно.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; українські землі; Ukrainian lands; украинские земли; досудове слідство; pre-trial investigation; досудебное следствие; копний суд; pit court; копный суд