Правове регулювання проведення судово-медичної експертизи стосовно визначення ступеню втрати працездатності відповідно до положень нового КПК України - Даниленко, А. В.; Danylenko, A. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7721-2955; Купріянова, Л. С.; Kupriianova, L. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0222-9621 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2012. - № 4(59). Ч. 1. - С. 113-120, 2012)
Розглянуто процесуальний порядок призначення судово-медичної експертизи щодо визначення ступеня втрати працездатності відповідно до вимог нового КПК України. Наведено основні випадки призначення експертиз, права та обов’язки експертів, вимоги, що пред’являються до процесуальних документів, які складаються слідчим при призначенні експертиз; визначено основні положення і терміни загальної працездатності та різних ступенів її втрати; визначено перелік питань, що ставляться на вирішення даної експертизи.

The procedure of assignment of forensic examination of definition of the level of disablement according to the new Criminal Procedure Code is researched. There are shown the main situation of assignment of forensic examinations, rights and obligations of the experts, the requirement that are made to the investigators’ procedural documents; the main states of the general employability and different levels of disablement are defined; the list of questions that put to the decision of this forensic examinations are defined.

Рассмотрен процессуальный порядок назначения судебно-медицинской экспертизы относительно определения степени утраты трудоспособности в соответствии с требованиями нового УПК Украины. Приведены основные случаи назначения экспертиз, права и обязанности экспертов, требования, предъявляемые к процессуальным документам, которые составляет следователь при назначении экспертизы; определены основные положения и термины общей трудоспособности и разных степеней ее утраты; определен перечень вопросов, которые ставятся на разрешение данной экспертизы.
Даниленко, А. В. Правове регулювання проведення судово-медичної експертизи стосовно визначення ступеню втрати працездатності відповідно до положень нового КПК України / А. В. Даниленко, Л. С. Купріянова // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2012. - № 4(59). Ч. 1. - С. 113-120.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; forensic examination; судова експертиза; судебная экспертиза; втрата працездатності; потеря трудоспособности; disablement; працездатність; трудоспособность; employability