Щодо специфіки функціонування Національної поліції в процесі застосування поліцейських заходів - Будь, О. А.; Bud, O. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 16-22, 2019)
Надано правовий аналіз визначення такої категорії як «функція» крізь призму поліцейської діяльності. Наголошено, що саме від чіткого визначення завдань поліції залежить чітке визначення її функцій та зміст повноважень поліцейських. При цьому слід враховувати той факт, що при виконанні правоохоронної та превентивної функцій поліція наділена правом застосування поліцейських заходів примусового та превентивного характеру. Відповідно, відсутність законодавчого закріплення функцій поліції, наявність розбіжностей у визначенні завдань поліції в правовому значенні сприяє неузгодженості дій в повсякденній роботі підрозділів поліції.

A legal analysis of the definition of such a category as "function" through the lens of police activity is provided. It is emphasized that the clear definition of the tasks of the police depends on the clear definition of its functions and the content of the powers of the police. At the same time, one should take into account the fact that in the performance of law enforcement and preventive functions, the police have the right to apply police measures of a coercive and preventive nature. Accordingly, the lack of legislative consolidation of police functions, the presence of disagreements in determining the tasks of the police in legal significance contributes to the inconsistency of actions in the daily work of police units.

Представлен правовой анализ определения такой категории как «функция» сквозь призму полицейской деятельности. Отмечено, что именно от четкого определения задач полиции зависит четкое определение ее функций и полномочия полицейских. При этом следует учитывать тот факт, что при выполнении правоохранительной и превентивной функций полиция наделена правом применения полицейских мер принудительного и превентивного характера. Соответственно, отсутствие законодательного закрепления функций полиции, наличие разногласий в определении задач полиции в правовом значении способствует несогласованности действий в повседневной работе подразделений полиции.
Будь, О. А. Щодо специфіки функціонування Національної поліції в процесі застосування поліцейських заходів / Орест Андрійович Будь // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 16-22.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; функції; functions; функции; поліцейські заходи; police measures; полицейские мероприятия