Мінімізація корупційних ризиків у юрисдикційній та контрольно-наглядовій діяльності органів Національної поліції - Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7072-961X (Право.ua. – 2018. – № 1. – С. 12-19, 2018)
У статті виокремлено та досліджено корупційні ризики під час здійснення контрольно-наглядової діяльності працівниками поліції, а саме: необґрунтовано широкі втручальні повноваження поліції щодо припинення або заборони діяльності; існування необґрунтованих повноважень щодо проведення перевірок «на місці» («на об’єкті»); необґрунтовано широкі повноваження поліції щодо безперешкодного отримання інформації, доступу до предметів і документів, приміщень, земельних ділянок; наявність повноваження щодо стягнення штрафу на місці вчинення проступку. Запропоновано напрямки спрямовані на мінімізацію корупційних ризиків у юрисдикційній та контрольно-наглядовій діяльності органів Національної поліції.

The article identifies and investigates corruption risks during the control and supervision activities by police officers, namely: unreasonably wide intermediary powers of the police regarding the termination or prohibition of activities; the existence of ungrounded authority to carry out on-the-spot inspections («at the facility»); unsubstantiated broad powers of the police regarding unimpeded access to information, access to items and documents, premises, land plots; Possession of the right to charge a fine in the place of committing a misdemeanor. The measures aimed at minimizing corruption risks in the jurisdiction and control and supervision of the National Police bodies are proposed.

В статье выделены и исследованы коррупционные риски при осуществлении контрольно-надзорной деятельности сотрудников полиции, а именно: необоснованно широкие полномочия полиции о прекращении или запрете деятельности; существование необоснованных полномочий по проведению проверок «на месте» («на объекте»); необоснованно широкие полномочия полиции касательно беспрепятственного получения информации, доступа к предметам и документам, помещений, земельных участков; наличие полномочия по взысканию штрафа на месте совершения проступка. Предложены мероприятия, направленные на минимизацию коррупционных рисков в юрисдикционной и контрольно-надзорной деятельности органов Национальной полиции.
Шатрава, С. О. Мінімізація корупційних ризиків у юрисдикційній та контрольно-наглядовій діяльності органів Національної поліції / Шатрава Сергій Олександрович // Право.ua. – 2018. – № 1. – С. 12-19.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; полиция; police; органи Національної поліції; корупція; корупційні ризики; корупціогенний фактор; контрольно-наглядові повноваження; юрисдикційні повноваження; мінімізація корупційних ризиків; National Police agencies; corruption; corruption risks; corruptogenic factor; control and supervisory powers; jurisdictional powers; minimization of corruption risks; органы Национальной полиции; коррупция; коррупционные риски; коррупциогенный фактор; контрольно-надзорные полномочия; юрисдикционные полномочия; минимизация коррупционных рисков