Особа злочинця як елемент криміналістичної характеристики вбивств, учинених у зв’язку із застосуванням домашнього насильства - Шаповал, К. А.; Shapoval, K. A.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1826-5261 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.). – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 299-303, 2020)
Розглянуто ознаки особи злочинця, які перебувають у взаємозв’язку і взаємозалежності. Зазначено, що дані про особу злочинця, як елементу криміналістичної характеристики вбивств, вчинених у зв’язку з домашнім насильством є потужною інформаційною базою, за допомогою якої, слідчий формує алгоритм розслідування в цілому, а також сприяє визначенню інших елементів криміналістичної характеристики.

The signs of the criminal's identity, which are interconnected and interdependent, are considered. It is noted that data on the identity of the criminal, as an element of the forensic characterization of murders committed in connection with domestic violence, is a powerful information base, with the help of which the investigator forms the algorithm of the investigation as a whole, and also contributes to the determination of other elements of the forensic characterization.

Рассмотрены признаки личности преступника, которые находятся во взаимосвязи и взаимозависимости. Отмечено, что данные о личности преступника как элементе криминалистической характеристики убийств, совершенных в связи с домашним насилием, являются мощной информационной базой, с помощью которой следователь формирует алгоритм расследования в целом, а также способствует определению других элементов криминалистической характеристики.
Шаповал, К. А. Особа злочинця як елемент криміналістичної характеристики вбивств, учинених у зв’язку із застосуванням домашнього насильства / Катерина Анатоліївна Шаповал // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 299-303.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; криміналістична характеристика; forensic characteristics; криминалистическая характеристика; особа злочинця; person of the criminal; личность преступника; домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; моральні ознаки особи; moral characteristics of a person; моральные признаки личности; психологічні ознаки особи; psychological characteristics of a person; психологические признаки личности; емоційні якості; emotional qualities; эмоциональные качества; кримінально-правові ознаки; criminal law features; уголовно-правовые признаки