Специфіка емоційного вигорання медичних працівників в умовах війни - Рудім, Н. С.; Rudim, N. S. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 173-174, 2023)
Відзначено, що прояви негативних психічних станів, гострої реакції на стрес, емоційного вигорання, розладів фізичного і психічного здоров’я, хронічних психопатологічних змін особистості, в умовах війни, вимагають невідкладного запровадження і активного використання ефективних профілактичних, реабілітаційних та прогностичних заходів.

It was noted that the manifestations of negative mental states, acute reaction to stress, emotional burnout, physical and mental health disorders, chronic psychopathological personality changes, in the conditions of war, require the urgent introduction and active use of effective preventive, rehabilitation and prognostic measures.

Отмечено, что проявления негативных психических состояний, острой реакции на стресс, эмоционального выгорания, расстройств физического и психического здоровья, хронических психопатологических изменений личности, в условиях войны, требуют немедленного введения и активного использования эффективных профилактических, реабилитационных и прогностических мероприятий.
Keywords: емоційне вигорання; медичні працівники; умови війни; emotional burnout; medical workers; conditions of war; эмоциональное выгорание; медицинские работники; условия войны