Нормативно-правові засади діяльності органів місцевого самоврядування та місце в них адміністративного законодавства - Кириченко, Ю. М.; Kyrychenko, Yu. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9125-218X (Порівняльно-аналітичне право. - 2018. - № 5. - С. 218-221, 2018)
У результаті дослідження нормативно-правових засад організації та функціонування системи органів місцевого самоврядування варто визнати, що правову основу їхньої діяльності становить досить розгалужена система законодавчих і нормативно-правових актів. Здійснено характеристику сучасного стану нормативно-правового забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування за субординаційною (ієрархічною) ознакою, що відображає юридичну чинність актів, які представлено в такій послідовності: політико-правові та нормативно-правові акти. Наголошено на тому, що процедурні та процесуальні норми адміністративного права відіграють суттєву роль у діяльності органів місцевого самоврядування як суб’єктів публічної адміністрації.

Investigating the normative and legal principles of organization and functioning of the system of local self-government bodies, it should be recognized that the legal basis of their activities is a fairly extensive system of legislative and regulatory acts. A description of the current state of normative-legal provision of activities of local self-government bodies is carried out on a subordinated (hierarchical) basis, reflecting the legal validity of acts presented in the following sequence: political, legal and regulatory acts. It was emphasized that procedural and procedural norms of administrative law play an essential role in the activities of local self-government bodies as subjects of public administration.

Исследуя нормативно-правовые основы организации и функционирования системы органов местного самоуправления, следует признать, что правовую основу их деятельности составляет довольно разветвлённая система законодательных и нормативно-правовых актов. Охарактеризовано современное состояние нормативно-правового обеспечения деятельности органов местного самоуправления по субординационному (иерархическому) признаку, отражающему юридическую силу актов, представленных в следующей последовательности: политико-правовые и нормативно-правовые акты. Отмечено, что процедурные и процессуальные нормы административного права играют существенную роль в деятельности органов местного самоуправления как субъектов публичной администрации.
Normative legal basis of activities of local authorities and places in their administrative legislation
Кириченко, Ю. М. Нормативно-правові засади діяльності органів місцевого самоврядування та місце в них адміністративного законодавства [Електронний ресурс] / Ю. М. Кириченко // Порівняльно-аналітичне право. - 2018. - № 5. - С. 218-221. - Режим доступу: http://www.pap.in.ua/5_2018/61.pdf.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; органи місцевого самоврядування; органы местного самоуправления; local self-government bodies; нормативно-правові засади; нормативно-правовые основы; normative-legal principles; адміністративне законодавство; административное законодательство; administrative legislation