Щодо форм використання спеціальних знань при розслідуванні військових злочинів - Бершов, Г. Є.; Bershov, H. Ye. (Правові механізми забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, інтересів суспільства та держави : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 черв. 2019 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2019. - С. 187-191, 2019)
Відзначено, що форми використання спеціальних знань під час розслідування військових злочинів прийнято виокремлювати за таким критерієм як урегульованість кримінальним процесуальним законодавством. За вказаним критерієм розрізняють процесуальну та непроцесуальну форми використання спеціальних знань. Процесуальні форми використання спеціальних знань під час розслідування військових злочинів визначені в положеннях кримінального процесуального законодавства, а організаційні – в нормативно-правових актах підзаконного характеру та спрямовані на організацію досудового розслідування.

It is noted that the forms of using special knowledge during the investigation of war crimes are usually distinguished according to such a criterion as being regulated by criminal procedural legislation. According to the specified criterion, procedural and non-procedural forms of using special knowledge are distinguished. Procedural forms of use special knowledge during the investigation of war crimes are defined in the provisions of the criminal procedure legislation, and organizational - in regulatory legal acts of a sub-legal nature and aimed at the organization pre-trial investigation.

Отмечено, что формы использования специальных знаний при расследовании военных преступлений принято выделять по такому критерию как урегулированность уголовным процессуальным законодательством. По указанному критерию различают процессуальную и непроцессуальную форму использования специальных знаний. Процессуальные формы использования специальных знаний при расследовании военных преступлений определены в положениях уголовного процессуального законодательства, а организационные – в нормативно-правовых актах подзаконного характера и направлены на организацию досудебного расследования.
Keywords: кримінальне провадження; розслідування військових злочинів; форми використання спеціальних знань; criminal proceedings; military investigations crimes; forms of using special knowledge; уголовное производство; расследование военных преступлений; формы использования специальных знаний