Припинення цивільного зобов’язання на стадії виконавчого провадження - Кисіль, А. О.; Kysil, A. O. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 361-364, 2024)
Зазначено, що важливо розмежовувати підстави припинення цивільного зобов’язання та підстави виконання боргу за виконавчими документами, а також правильно визначати юридичні наслідки припинення цивільного зобов’язання під час виконавчого провадження та співвідношення відповідних підстав для закінчення виконавчого провадження відповідно до чинного законодавства.

It is noted that it is important to distinguish the grounds for termination of a civil obligation and the grounds for debt enforcement under enforcement documents, as well as to correctly determine the legal consequences of the termination of a civil obligation during enforcement proceedings and the ratio of the relevant grounds for the termination of enforcement proceedings in accordance with current legislation.

Отмечено, что важно разграничить основания прекращения гражданского обязательства и основания исполнения долга по исполнительным документам, а также правильно определять юридические последствия прекращения гражданского обязательства во время исполнительного производства и соотношение соответствующих оснований для окончания исполнительного производства в соответствии с действующим законодательством.
Keywords: зобов’язання; припинення цивільного зобов’язання; виконавче провадження; obligation; termination of civil obligation; enforcement proceedings; обязательство; прекращение гражданского обязательства; исполнительное производство