Зарубіжний досвід формування та реалізація регіональної політики у сфері вищої освіти та можливість його адаптації в Україні - Нижник, О.; Nyzhnyk, O. (Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2016. - № 4 (August). - С. 75-78, 2016)
Висвітлено адаптація законодавства України до законодавства Європейського Союзу, яка є пріоритетним напрямом міжнародної інтеграції та інтеграції вищої освіти України в Європейський простір, за умови збереження і розвитку досягнень та прогресивних традицій національної вищої школи. На підставі аналізу зарубіжного досвіду формуванні та реалізації регіональної політики у сфері вищої освіти виокремлено заходи, які будуть сприяти покращенню якості вищої освіти в Україні. The adaptation of Ukrainian legislation to the legislation of the European Union, which is a priority area of ​​international integration and integration of higher education in Ukraine into the European space, provided the preservation and development of achievements and progressive traditions of national higher education. Based on the analysis of foreign experience in the formation and implementation of regional policy in the field of higher education, measures have been identified that will help improve the quality of higher education in Ukraine. Освещена адаптация законодательства Украины к законодательству Европейского Союза, которая является приоритетным направлением международной интеграции и интеграции высшего образования Украины в Европейское пространство, при условии сохранения и развития достижений и прогрессивных традиций национальной высшей школы. На основании анализа зарубежного опыта формировании и реализации региональной политики в сфере высшего образования выделены меры, которые будут способствовать улучшению качества высшего образования в Украине.
Нижник, О. Зарубіжний досвід формування та реалізація регіональної політики у сфері вищої освіти та можливість його адаптації в Україні / Олександр Нижник // Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2016. - № 4 (August). - С. 75-78.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; вища освіта; высшее образование; higher education; регіональна політика; региональная политика; regional policy; адаптація законодавства; адаптация законодательства; adaptation of legislation; європейська інтеграція; европейская интеграция; European integration; дистанційне навчання; дистанционное обучение; distance learning; адаптація; адаптация; adaptation