Право дитини на інформацію та підстави обмеження його здійснення в цивільному процесі - Будюкова, Є. О.; Budiukova, Ye. O.; Біла, О. О.; Bila, O. O. (Права людини в Україні: минуле, сьогодення, майбутнє : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 10 груд. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 151-152, 2021)
Наголошено, що право на інформацію дитини під час здійснення цивільного правосуддя має на меті створити дружні для дитини умови участі в процесі, для того, щоб дитина відчувала себе учасником цього процесу в тих справах, які безпосередньо стосуються її.

It is emphasized that the child's right to information during the administration of civil justice aims to create child-friendly conditions for participation in the process, so that the child feels like a participant in this process in those cases that directly concern him.

Отмечено, что право на информацию ребенка при осуществлении гражданского правосудия имеет целью создать дружеские для ребенка условия участия в процессе, для того чтобы ребенок чувствовал себя участником этого процесса в тех делах, которые непосредственно касаются его.
Keywords: цивільне судочинство; права дитини; право дитини на інформацію; обмеження права; civil proceedings; children's rights; child's right to information; limitations of the right; гражданское судопроизводство; права ребенка; право ребенка на информацию; ограничение права