Реалізація функції правоохорони квазіполіцейськими інституціями у середньовічних німецьких монархіях та Речі Посполитій (кінець XV – кінець XVIII ст.) - Проневич, О. С.; Pronevych, O. S. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2011. – № 4 (55). – С. 67-72, 2011)
З’ясовано специфіку забезпечення реалізації функції правоохорони квазіполіцейськими інституціями у середньовічних німецьких державах та Речі Посполитій. Особливу увагу приділено обґрунтуванню тенденції «муніципалізації» поліцейської діяльності в умовах ствердження просвітницько-абсолютистської моделі держави. The specific of providing of law-enforcement function realization by kvazipolice institutes in the medieval German states and Rech Pospolita is exposed. The special attention is spared to the ground of tendency of «municipalisation» of police activity in the conditions of existence of elucidative-absolutist state model. Выявлена специфика обеспечения реализации функции правоохраны квазиполицейскими институциями в средневековых немецких государствах и Речи Посполитой. Особое внимание уделено обоснованию тенденции «муниципализации» полицейской деятельности в условиях существования просветительско- абсолютистской модели государства.
Реализация функции правоохраны квазиполицейскими институциями в средневековых немецких монархиях и Речи Посполитой (конец XV - конец XVIII в.)
Realization of the function of law enforcement by quasi-police institutions in medieval German monarchies and the Rech Pospolita (late XV - late XVIII century)
Проневич, О. С. Реалізація функції правоохорони квазіполіцейськими інституціями у середньовічних німецьких монархіях та Речі Посполитій (кінець XV – кінець XVIII ст.) / О. С. Проневич // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2011. – № 4 (55). – С. 67-72.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; поліція; поліція; police; муніципалізація; муниципализация; municipalisation; середньовіччя; средневековье; Німеччина; Германия; Germany; Польща; Польша; Poland; квазіполіцейські інституції; квазиполицейские институции; kvazipolice institutes