Щодо істотних умов цивільно-правового договору - Мороз, О. В.; Moroz, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4154-1826 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 317-320., 2019)
Автором зазначено, що детальний аналіз таких істотних умов цивільно-правового договору, як умови про предмет договору, умови, які визначені законом як істотні для договорів даного типу, умови, які є необхідними для договорів даного виду, умови, щодо яких за заявою однією з сторін має бути досягнуто згоди, має важливе науково-практичне значення, оскільки відсутність у законодавстві деяких положень перешкоджає можливості належного захисту прав сторін.

The author noted that a detailed analysis of such essential terms of a civil law contract as the terms on the subject of the contract, the terms defined by law as essential for contracts of this type, the conditions necessary for contracts of this type, the conditions under which, according to the application, one of the parties should be an agreement has been reached, is of great scientific and practical importance, since the absence of certain provisions in the legislation hinders the possibility of adequate protection of the rights of the parties.

Автором отмечено, что детальный анализ таких существенных условий гражданско-правового договора, как условия о предмете договора, условия, определенные законом как существенные для договоров данного типа, условия, необходимые для договоров данного вида, условия, по которым по заявлению одним из сторон должно быть достигнуто соглашение, имеет важное научно-практическое значение, поскольку отсутствие в законодательстве некоторых положений препятствует возможности надлежащей защиты прав сторон.
Мороз, О. В. Щодо істотних умов цивільно-правового договору / О. В. Мороз // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 317-320.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; цивільно-правовий договір; гражданско-правовой договор; civil contract; умови договору; условия договора; terms of an agreement; звичайні та випадкові умови; істотні умови договору; существенные условия договора; essential terms of the contract; звичайні умови договору; обычные условия договора; normal contract terms; випадкові умови договору; случайные условия договора; random contract terms; укладення договорів; заключение договоров; conclusion of contracts