Кримінальний правопорушник: особа чи особистість (до проблеми термінологічного закріплення) - Фіалка, М. І.; Fialka, M. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5599-3335 (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2021. - № 2 (25). - С. 108-118, 2021)
Проаналізовано проблему визначення правильності та доцільності використання термінів «особа» та «особистість» стосовно характеристики кримінальних правопорушників (злочинців).

The problem of determining the correctness and expediency of using the terms "person" and "personality" in relation to the characteristics of criminal offenders (criminals) is analyzed.

Проанализирована проблема определения правильности и целесообразности использования терминов «лицо» и «личность» применительно к характеристике уголовных правонарушителей (преступников).
Criminal offender: person or personality (to the problem of terminological confirmation)
Уголовный правонарушитель: лицо или личность (к проблеме терминологического закрепления
Фіалка, М. І. Кримінальний правопорушник: особа чи особистість (до проблеми термінологічного закріплення) / Михайло Ігоревич Фіалка // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2021. - № 2 (25). - С. 108-118.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; термінологія; терминология; terminology; особа; лицо; person; особистість; личность; personality; особа злочинця; особа кримінального правопорушника; лицо преступника; лицо уголовного правонарушителя; особистість кримінального правопорушника; личность уголовного правонарушителя; person of a criminal offender; personality of a criminal offender; особистість злочинця; личность преступника