Актуальні питання формування адміністративно-деліктного права в Україні - Ткаченко, А. О.; Tkachenko, A. O. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 173-175, 2024)
Зазначено, що законодавство України у сфері адміністративних правопорушень є недосконалим. Воно містить багато прогалин та суперечностей, що в свою чергу призводить до складнощів у правозастосуванні.

It is noted that the legislation of Ukraine in the field of administrative offenses is imperfect. It contains many gaps and contradictions, which in turn leads to difficulties in law enforcement.

Отмечено, что законодательство Украины в сфере административных правонарушений несовершенно. Оно содержит много пробелов и противоречий, что в свою очередь приводит к сложностям в правоприменении.
Keywords: адміністративно-деліктне право; адміністративна відповідальність; адміністративні стягнення; реформування; administrative and tort law; administrative responsibility; administrative fines; reformation; административно-деликтное право; административная ответственность; административные взыскания; реформирование