Договір охорони громадського порядку під час проведення масових заходів комерційного характеру - Тіхонова, М. А.; Tikhonova, M. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4836-5928 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 1 (60). – С. 227-234, 2013)
Розглянуто проблеми та умови участі органів внутрішніх справ у цивільних правовідносинах. Зроблено висновок, що реалізуючи своє правове становище, органи внутрішніх справ як учасники цивільних правовідносин беруть участь у договірних правовідносинах. Одним з договорів, у якому стороною є орган внутрішніх справ, є договір з охорони громадського порядку під час проведення масових заходів комерційного характеру. Визначено ознаки адміністративних та цивільних договорів і зроблено висновок, що договір з охорони громадського порядку під час проведення масових заходів комерційного характеру відноситься до цивільних договорів.

The problems of participation, and a condition of participation of departments of internal affairs (police) in civil law are considered. It is concluded that exercising their legal status as participants in civil matters, police involved in the contractual relationship. One of the agreements in which the counterparty is the police have an agreement on the protection of public order during mass events of a commercial nature. The signs of administrative and civil contracts are defined and it is concluded that the agreement on the protection of public order during mass events of a commercial nature refers to a civil contract.

В предлагаемой статье рассматриваются проблемы участия и условия участия органов внутренних дел в гражданских правоотношениях.Сделан вывод, что реализуя свое правовое положение в качестве участников гражданских правоотношений, органы внутренних дел участвуют в договорных правоотношениях. Одним из договоров, в котором стороной является орган внутренних дел, есть договор по охране общественного порядка во время проведения массовых мероприятий коммерческого характера. Определены признаки административных и гражданских договоров и сделан вывод, что договор по охране общественного порядка во время проведения массовых мероприятий коммерческого характера относится к гражданским договорам.
A contract of public law enforcement is during realization of mass measures of commercial character
Договор охраны общественного порядка во время проведения мероприятий коммерческого характера
Тіхонова, М. А. Договір охорони громадського порядку під час проведення масових заходів комерційного характеру / М. А. Тіхонова // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 1 (60). – С. 227-234.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; цивільні правовідносини; гражданские правоотношения; civil law relations; адміністративний договір; административный договор; administrative contract; цивільний договір; гражданский договор; civil contract; договір з охорони громадського порядку; договор по охране общественного порядка