Суспільна небезпечність злочинного забруднення або псування земель - Шульга, А. М.; Shulga, A. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3745-4869 (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 6. - С. 108-117., 2014)
Статтю присвячено з’ясуванню суспільної небезпечності злочинного забруднення або псування земель – як однієї з підстав криміналізації діяння. Охарактеризовано складові суспільної небезпечності цього злочину – ступеню та характеру. У статті робиться висновок про достатній рівень суспільної небезпеки забруднення або псування земель для визнання такого діяння злочинним.

The article is devoted to clarifying the social danger of felonious contamination or deterioration of land – as one of the grounds for criminalization of this activity. The components of social danger of this crime, such as degree and character, are characterized. In the article concludes that the level of social danger of contamination or deterioration of land is sufficient for admitting this activity as criminal.

Статья посвящена уяснению общественной опасности преступного загрязнения или порчи земель – как одного из оснований криминализации деяния. Охарактеризовано составляющие общественной опасности данного преступления – степени и характера. В статье делается вывод о достаточном уровне общественной опасности загрязнения или порчи земель для признания такого деяния преступным.
Шульга, A. M. Суспільна небезпечність злочинного забруднення або псування земель / A. M. Шульга // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 6. - С. 108-117.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; суспільна небезпечність; забруднення земель; псування земель; підстави криміналізації; social danger; contamination of land; deterioration of land; grounds for criminalization; общественная опасность; загрязнение земель; порча земель; основания криминализации