Здійснення функцій органів влади України на тимчасово окупованих територіях і колаборантська діяльність: проблеми розмежування - Панова, І. В.; Panova, I. V.; Стреляний, В. І.; Strelianyi, V. I.; Панова Ірина Вікторівна; Володимир Іванович Стреляний (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.). - Харків, 2022. - С. 73 - 76, 2022)
Зазначено про необхідність передбачення в кожному нормативному акті, який передбачає функції і повноваження місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування, особливості функціонування таких органів та їх компетенцію в режимі воєнного стану. Такі норми уможливлять збереження організаційного та правового зв'язку громадян України на тимчасово окупованих територіях з державою Україна, зменшать панічні настрої та авторитет окупаційної адміністрації на окупованих територіях. Отмечено необходимость предусмотрения в каждом нормативном акте, который предусматривает функции и полномочия местных органов государственной власти и местного самоуправления, особенности функционирования таких органов и их компетенцию в режиме военного положения. Такие нормы позволят сохранить организационную и правовую связи граждан Украины на временно оккупированных территориях с государством Украина, уменьшат панические настроения и авторитет оккупационной администрации на оккупированных территориях. It is noted that it is necessary to provide in each normative act, which provides for the functions and powers of local bodies of state power and local self-government, the peculiarities of the functioning of such bodies and their competence in martial law. Such norms will make it possible to preserve the organizational and legal ties of the citizens of Ukraine in the temporarily occupied territories with the state of Ukraine, reduce panic and the authority of the occupation administration in the occupied territories.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінальне право. Criminal Law. Криминальное право; тимчасово окуповані території; колаборантська діяльність; функції органів влади; війна; військова ситуація; захист цивільного населення; временно оккупированные территории; коллаборантская деятельность; функции органов власти; война; военная ситуация; защита гражданского населения; temporarily occupied territories; collaborating activities; functions of government; war; military situation; protection of civilians