Показ представників злочинного світу в історичних детективах Річарда Цвірлея - Чорний, І. В.; Chornyi, I. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6079-1746 (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 526-528., 2020)
Зазначено, що злодії в історичних детективах Річарда Цвірлея з циклу про комісара Антона Фішера відіграють важливу роль. Деякі персонажі поряд з головним героєм цього книжкового серіалу можуть вважатись центральними, виконуючи важливу сюжето-утворюючу роль. Отмечено, что воры в исторических детективах Ричарда Цвирлея из цикла о комиссаре Антоне Фишере играют немаловажную роль. Некоторые персонажи наряду с главным героем этого книжного сериала могут считаться центральными, исполняя важную сюжетообразующую роль. It is noted that thieves play an important role in Richard Zwirle's historical detective stories from the cycle about commissioner Anton Fischer. Some characters, along with the main character of this book series, can be considered central, playing an important plot-forming role.
Чорний І. В. Показ представників злочинного світу в історичних детективах Річарда Цвірлея / І. В. Чорний / Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін.; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 526-528.
Keywords: Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; польський письменник Річард Цвірлей; польский писатель Ричард Цвирлей; Polish writer Richard Zwirley; детективна проза; детективная проза; detective fiction; негативні персонажі; отрицательные персонажи; negative characters; взаємини злодюг і правоохоронців; взаимоотношения воров и правоохранителей; relationship between thieves and police; злодії в історичних детективах; воры в исторических детективах; thieves in historical detective stories