Prevention of domestic violence against children in the family and at school іn Germany - Shpak, D. S.; Шпак, Д. С. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 235-236, 2025)
Зауважено, що профілактика домашнього насильства щодо дітей в Німеччині приділяє достатню увагу на початку життя та дорослішання менших верств населення для створення фундаменту у формулювання нормального психо-емоційного стану дітей. Дані заходи є потрібними для створення спеціальних програм в Україні, які б включали саме навчальні плани шкіл для покращення життя наступних поколінь.

It is noted that the prevention of domestic violence against children in Germany pays sufficient attention to the early life and adulthood of smaller segments of the population to create a foundation for the formulation of a normal psycho-emotional state of children. These measures are necessary for the creation of special programs in Ukraine, which would include school curricula to improve the lives of future generations.
Keywords: домашнє насильство щодо дітей; профілактика домашнього насильства; Німеччина; зарубіжний досвід; domestic violence against children; domestic violence prevention; Germany; foreign experience