Міжнародний кримінальний суд та його роль у забезпеченні правосуддя в умовах збройної агресії Росії проти України - Чупира, Б. І.; Chupyra, B. I.; Войціховський, А. В.; Voitsikhovskyi, A. V.; Андрій Войціховський (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 116-118, 2024)
Наголошено, що для ефективної реалізації рішень Міжнародного кримінального суду необхідна адаптація національного законодавства, посилення співпраці з Судом та міжнародними партнерами, а також подолання викликів, пов’язаних із виконанням ордерів на арешт. Міжнародний кримінальний суд залишається важливим правовим механізмом притягнення до відповідальності за воєнні злочини та агресію в умовах збройної агресії Росії проти України.

It was emphasized that the effective implementation of the decisions of the International Criminal Court requires the adaptation of national legislation, strengthening cooperation with the Court and international partners, as well as overcoming challenges related to the execution of arrest warrants. The International Criminal Court remains an important legal mechanism for holding accountable for war crimes and aggression in the context of Russia's armed aggression against Ukraine.

Отмечено, что для эффективной реализации решений Международного уголовного суда необходима адаптация национального законодательства, усиление сотрудничества с Судом и международными партнерами, а также преодоление вызовов, связанных с исполнением ордеров на арест. Международный уголовный суд остается важным правовым механизмом привлечения к ответственности за военные преступления и агрессию в условиях вооруженной агрессии России против Украины.
Keywords: Міжнародний кримінальний суд; забезпечення правосуддя; збройна агресія проти України; International Criminal Court; ensuring justice; armed aggression against Ukraine; Международный уголовный суд; обеспечение правосудия; вооруженная агрессия против Украины