Правове регулювання захисту персональних даних працівників в Україні - Гета, Д. С.; Heta, D. S.; Дар'я Гета (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2016. - №1, т. 1. - С. 110-114, 2016)
У статті досліджено правове регулювання персональних даних працівника. Автор звертає увагу, що основною тенденцією сучасного правового регулювання стає поворот до особистості працівника, правового захісту його честі та гідності, гарантування його прав щодо захисту персональних даних, саме цей аспект має бути врахований при закріпленні механізму захисту персональних даних працівника. Задля належного захисту персональних даних працівника необхідно врахувати оновлені міжнародно-правові стандарти та особливості використання персональних даних працівника у трудових відносинах.

In the article investigated the legal regulation of personal data of the employee. The author points out that the main trend of mordern regulation there has been a turn for the individual worker, legal protection of his honor and dignity, guarantee their rights regarding personal data protection, this aspect should be taken into account when fixed mechanism for personal data protection of employee. To ensure adequate personal data protection of the employee must take into account the update international legal standards and features of using employee personal data in the employment relationship.

В статье исследовано правовое регулирование персональных данных работника. Автор обращает внимание, что основной тенденцией современного правового регулирования стал поворот к личности работника, правовой защиты его чести и достоинства, обеспечения его прав по защите персональных данных. Именно этот аспект должен быть учтен при закреплении механизма защиты персональных даных работника. Для обеспечения надлежащей защиты персональных данных работника необходимо учесть обновленные международно-правовые стандарты и особенности использования персональных данных использования в трудовых отношениях.
Legal regulation of protection of personal data of the in Ukraine
Правовое регулирование защиты персональных данных работников в Украине
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; персональні дані; персональні дані працівника; захист персональних даних працівника; механізм захисту персональних даних працівника; персональные данные; персональные данные работника; защита персональных данных работника; механизм защиты персональных данных работника; personal data; personal data of the employee; personal data protection of employee; mechanism of personal data protection of employee