Проблема психологічної підготовки військовослужбовців до виконання обов'язків в умовах бойових дій - Абдулхалікова, Т. Г.; Abdulkhalikova, T. H. (Габітус. - 2022. - Вип. 42. - С. 258-263, 2022)
Висвітлено проблему професійної підготовки військовослужбовців під час дії воєнного стану як комплексного показника, що визначає й забезпечує підтримання необхідного рівня психологічної готовності до виконання бойових завдань за призначенням та спрямована на пошук особистісних ресурсів щодо успішного подолання наслідків негативної дії бойового стресу. Описані ключові складники професійно-психологічної підготовки, а саме психологічна стійкість та психологічна готовністьвійс ьковослужбовців, які мають фундаментальне значення для ведення бойових дій.

The problem of professional training of military personnel during martial law is highlighted as a complex indicator that determines and ensures maintenance of the required level psychological readiness to perform combat tasks as assigned and directed to search for personal resources to successfully overcome the negative effects of combat stress. The key components of professional and psychological training are described, namely psychological stability and psychological readiness of military personnel, which are of fundamental importance for the conduct of hostilities.

Освещена проблема профессиональной подготовки военнослужащих во время действия военного положения как комплексного показателя, определяющего и обеспечивающего поддержание необходимого уровня психологической готовности к выполнению боевых задач по назначению и направлена на поиск личностных ресурсов для успешного преодоления последствий негативного действия боевого стресса. Описаны ключевые составляющие профессионально-психологической подготовки, а именно психологическая устойчивость и психологическая готовность военнослужащих, имеющих фундаментальное значение для ведения боевых действий.
The problem of psychological training of military officers for the performance of duties in warfare
Абдулхалікова, Т. Г. Проблема психологічної підготовки військовослужбовців до виконання обов'язків в умовах бойових дій / Абдулхалікова Т. Г. // Габітус. - 2022. - Вип. 42. - С. 258-263. - DOI: https://doi.org/10.32782/2663-5208. 2022.42.43.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; військовослужбовці; military personnel; военнослужащие; психологічна стійкість; psychological stability; психологическая стойкость; психологічна підготовка; psychological preparation; психологическая подготовка; бойові дії; combat operations; боевые действия