Наукові підходи щодо організації розслідування кримінальних правопорушень - Федосова, О. В.; Fedosova, O. V.; Olena Fedosova (Сучасні аспекти модернізації науки: стан, проблеми, тенденції розвитку : матеріали XXXIII Міжнар. наук.-практ. конф. (дистанційно)( м. Паола, Мальта, 7 черв. 2023 р.). - Паола, 2023. - С. 77-82, 2023)
Розглянуто наукові підходи щодо організації розслідування кримінальних правопорушень. Зазначено, що організація розслідування кримінальних правопорушень органічно пов’язана з тактикою та методикою розслідування. Зясовано, що організація розслідування представляє собою процес формування цілей і завдань кримінального провадження, визначення напрямів розслідування й конкретизація предмета доказування, планування розслідування, створення умов для оптимального провадження слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій, мобілізації сил і засобів, процес регулювання, координації, взаємодії, контролю та обліку результатів дій усіх його учасників.

Scientific approaches to the organization of investigation of criminal offenses are considered. It is noted that the organization of the investigation of criminal offenses is organically connected with the tactics and methodology of the investigation. It was found that the organization of the investigation is a process of forming the goals and objectives of criminal proceedings, determining the directions of the investigation and specifying the subject of evidence, planning the investigation, creating conditions for the optimal conduct of investigative (search) and covert investigative (search) actions, mobilization of forces and means, the process of regulation , coordination, interaction, control and accounting of the results of the actions of all its participants.

Рассмотрены научные подходы к организации расследования уголовных правонарушений.
Keywords: Україна; кримінальне провадження; організація розслідування; кримінальні правопорушення; слідчі (розшукові) дії; початкова інформація; investigation organization; criminal offenses; investigative (search) actions; initial information; розслідування кримінальних правопорушень; расследование уголовных правонарушений; Украина