Аналіз основних чинників формування та покращення інституту міжнародного співробітництва України та країн – членів ЄС у галузі охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки - Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Казанчук Ірина Дмитрівна (Право і безпека. - 2012. - № 1 (43). - С. 147-151, 2012)
Визначено адміністративно-правові засади та стратегія розвитку інституту міжнародного співробітництва державних природоохоронних органів України та країн-членів Європейського Союзу у сфері охорони навколишнього середовища та екологічної безпеки.

The administrative and legal framework and strategy for the development of the institute of international cooperation of state environmental agencies of Ukraine and countries of the European Union in the field of environmental protection and environmental safety are reviewed.

Определены административно-правовые принципы и стратегия развития института международного сотрудничества государственных природоохранных органов Украины и стран-членов Европейского Союза в сфере охраны окружающей среды и экологической безопасности.
Analysis of the main factors of formation and optimization of the institute of international cooperation in Ukraine and the EU member states in the field of environmental protection and ecological safety
Keywords: правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; міжнародне співробітництво; international cooperation; международное сотрудничество; природоохоронні органи; nature protection authorities; природоохранные органы; охорона навколишнього природного середовища; environmental protection; охрана окружающей природной среды; Україна; Ukraine; Украина; Європейський Союз; European Union; Европейский Союз