Поняття та сутність державних позабюджетних соціальних фондів - Бутенко, Д. В.; Butenko, D. V. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 24. - С. 221-225, 2003)
Доведено, що державні позабюджетні соціальні цільові фонди – це фонди грошових коштів, що являють собою самостійний елемент фінансової системи України, не консолідовані у Державний та місцеві бюджети, які формуються за рахунок власних, встановлених законодавством джерел для фінансування суспільних соціальних потреб і витрачаються суворо у відповідності з цільовим призначенням. Доказано, что государственные внебюджетные социальные целевые фонды - это фонды денежных средств, которые представляют собой самостоятельный элемент финансовой системы Украины, не консолидированы в Государственный и местные бюджеты, которые формируются за счет собственных, установленных законодательством источников для финансирования общественных потребностей и расходуются строго в соответствии с целевым назначением. It has been proved that state extra-budgetary social trust funds are cash funds, which are an independent element of the financial system of Ukraine, are not consolidated in the State and local budgets, which are formed from own sources established by law for financing public needs and are spent strictly in accordance with destination
Бутенко, Д. В. Поняття та сутність державних позабюджетних соціальних фондів / Д. В. Бутенко // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 24. - С. 221-225
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Податкове право. Tax law. Налоговое право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; соціальні фонди; социальные фонды; social funds; позабюджетні фонди; внебюджетные фонды; extrabudgetary funds; формування державних позабюджетних фондів; формирование государственных внебюджетных фондов; formation of state extra-budgetary funds; цільове призначення; целевое назначение; special purpose; фонди грошових коштів; фонды денежных средств; cash funds