Використання методу Brainspotting при роботі з травмою - Макарова, О. П.; Makarova, O. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5480-5942 (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 143-144, 2023)
Наголошено, що Brainspotting (BSP)- це новий психотерапевтичний підхід, заснований на припущенні, що поле зору можна використовувати для визначення такого положення очей, яке було б пов’язане з внутрішніми нервовими та емоційними переживаннями. Як інструменти BSP використовує сфокусовану активацію і цілеспрямовану свідомість. Цей психотерапевтичний підхід спрямований на повну, всебічну розрядку збудження, що відбувається я в мозку та тілі людини. BSP - це модель, що включає системну активацію та ресурси, які застосовуються на основі діагностичних даних та міркувань, пов’язаних з розвитком. BSP розроблена як реляційна та технічна модель, з філософськими та фізіологічними основами.

It is emphasized that Brainspotting (BSP) is a new psychotherapeutic approach based on the assumption that the field of vision can be used to determine the position of the eyes, which would be related to internal nervous and emotional experiences. BSP uses focused activation and purposeful awareness as tools. This psychotherapeutic approach is aimed at a complete, comprehensive release of excitement that occurs in the human brain and body. BSP is a model that includes systemic activation and resources that are applied based on diagnostic data and developmental considerations. BSP is designed as a relational and technical model, with philosophical and physiological underpinnings.

Отмечено, что Brainspotting (BSP) – это новый психотерапевтический подход, основанный на предположении, что поле зрения можно использовать для определения такого положения глаз, которое было бы связано с внутренними нервными и эмоциональными переживаниями. В качестве инструментов BSP использует сфокусированную активацию и целенаправленное сознание. Этот психотерапевтический подход направлен на полную, всестороннюю разрядку возбуждения, происходящую в мозгу и теле человека. BSP – это модель, включающая системную активацию и ресурсы, применяемые на основе диагностических данных и соображений, связанных с развитием. BSP разработана как реляционная и техническая модель с философскими и физиологическими основами.
Макарова, О. П. Використання методу Brainspotting при роботі з травмою / Олена Павлівна Макарова // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 143-144.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; психотерапевтичний підхід; psychotherapeutic approach; психотерапевтический подход; емоції; emotions; эмоции; переживання; experience; переживание; поведінка; behavior; поведение; Brainspotting; BSP; психотравма; psychotrauma