Щодо нормативної визначеності окремих заходів кримінально-правового характеру в особливій частині КК України - Ященко, А. М.; Yashchenko, A. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3956-3487 (Правові виклики сучасності: матеріали Круг. столу ( м. Харків, 20 груд. 2022 р.). – Харків, 2022. – С. 42-45, 2022)
Констатовано, що нормативної визначеність в Особливій частині КК України окремих кримінально-правових заходів карального або некарального, але примусового характеру в певних випадках є некоректною та зайвою з позиції системної узгодженості з іншими положеннями чинного кримінального законодавства України та принципу економії нормативного матеріалу. Такі наявні некоректні та зайві положення мають бути усунені. Застосування цих кримінально-правових заходів доцільно здійснювати з урахуванням системного аналізу положень чинного кримінального законодавства України та рекомендацій вищої судової інстанції.

It was established that the normative determination in the Special Part of the Criminal Code of Ukraine is individual criminal legal measures punitive or non-punitive, but of a coercive nature in certain cases is incorrect and redundant from the position system consistency with other provisions of the current criminal law legislation of Ukraine and the principle of saving regulatory material. Such existing incorrect and redundant provisions should be eliminated. Application of these criminal legal measures it is expedient to carry out taking into account the systematic analysis of the current provisions criminal legislation of Ukraine and recommendations of the higher court.

Констатировано, что нормативная определенность в Особенной части УК Украины отдельных уголовно-правовых мер карательного или не карательного, но принудительного характера в определенных случаях является некорректной и излишней с позиции системной согласованности с другими положениями действующего уголовного законодательства и принципа экономии нормативного материала. Такие имеющиеся некорректные и лишние положения должны быть устранены. Применение этих уголовно-правовых мер целесообразно осуществлять с учетом системного анализа действующих положений уголовного законодательства и рекомендаций высшей судебной инстанции.
Ященко, А. М. Щодо нормативної визначеності окремих заходів кримінально-правового характеру в особливій частині КК України / Ященко Андрій Миколайович // Правові виклики сучасності: матеріали Круг. столу ( м. Харків, 20 груд. 2022 р.) / М-во освіти і науки України, Держ. біотехнолог. ун-т, Харків. нац. пед. ун-т імені Г. С. Сковороди. – Харків, 2022. – С. 42-45.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; нормативна визначеність; regulatory certainty; нормативная определенность; кримінальне законодавство; criminal legislation; уголовное законодательство; нормативно-правові заходи; regulatory measures; нормативно-правовые мероприятия