Шляхи вдосконалення протидії злочинам економічної спрямованості - Пчолкін, В. Д.; Pcholkin, V. D.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3379-5036 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 389-391., 2019)
Автором зазначено, що реформування економічних відносин у державі обумовило появу різноманітних злочинів у сфері економічної діяльності та підвищення «професіоналізму» злочинців. Спостерігається тенденція зрощування корумпованих посадових осіб з організованими злочинними групами і злочинними організаціями, зростає їх тіньова участь в економічних та приватизаційних процесах. Серед сучасних заходів щодо реформування правоохоронних органів керівництва країни пропонує провести розподіл Державної фіскальної служби, на окремі: Державну податкову та Державну митну служби.

The author noted that the reform of economic relations in the state led to the emergence of a variety of crimes in the field of economic activity and an increase in the "professionalism" of criminals. There is a tendency for corrupt officials to merge with organized criminal groups and criminal organizations, and their shadow participation in economic and privatization processes is growing. Among the modern measures to reform law enforcement agencies, the country's leadership proposes to divide the State Fiscal Service into separate ones: the State Tax Service and the State Customs Service.

Автор отметил, что реформирование экономических отношений в государстве обусловило появление разнообразных преступлений в сфере экономической деятельности и повышения «профессионализма» преступников. Наблюдается тенденция сращивания коррумпированных должностных лиц с организованными преступными группами и преступными организациями, растет их теневое участие в экономических и приватизационных процессах. Среди современных мероприятий по реформированию правоохранительных органов руководства страны предлагает провести раздел Государственной фискальной службы, на отдельные: Государственную налоговую и Государственную таможенную службы.
Пчолкін, В. Д. Шляхи вдосконалення протидії злочинам економічної спрямованості / В. Д. Пчолкін // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 389-391.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; запобігання злочинам; предупреждение преступлений; crime prevention; протидія злочинності; противодействие преступности; counteraction to crime; економічна злочинність; экономическая преступность; economic crime; удосконалення структури правоохоронних органів; усовершенствование структуры правоохранительных органов; improvement of the structure of law enforcement agencies; злочини у сфері економічної діяльності; преступления в сфере экономической деятельности; crimes in the sphere of economic activity