Особистість працівника поліції в екстремальних умовах - Іванченко, О. М.; Ivanchenko, O. M. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 150-151, 2023)
Визначено, що в умовах екстремальних ситуацій особистість змушена продовжувати активну роботу з наслідками екстремальних подій. Важливу роль для особистості поліцейського має розвинена та сформована стресостійкість. Психологічна допомога громадянам, оточуючим та самодопомога, в роботі поліцейського в сучасних умовах виходить на новий рівень. Проаналізовано наукові матеріали щодо перебування особистості в екстремальних умовах та кризових ситуаціях життєдіяльності.

It was determined that in conditions of extreme situations, a person is forced to continue active work with the consequences of extreme events. An important role for the personality of a policeman is played by developed and formed stress resistance. Psychological assistance to citizens, others and self-help in the work of a police officer in modern conditions reaches a new level. Scientific materials on the presence of an individual in extreme conditions and crisis situations of life have been analyzed.

Установлено, что в условиях экстремальных ситуаций личность вынуждена продолжать активную работу с последствиями экстремальных событий. Важную роль для личности полицейского играет развитая и сформированная стрессоустойчивость. Психологическая помощь гражданам, окружающим и самопомощь в работе полицейского в современных условиях выходит на новый уровень. Проанализированы научные материалы о нахождении личности в экстремальных условиях и кризисных ситуациях жизнедеятельности.
Іванченко, О. М. Особистість працівника поліції в екстремальних умовах / Оксана Махірівна Іванченко // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 150-151.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; працівники поліції; police officers; работники полиции; особистість; personality; личность; екстремальні умови; extreme conditions; экстремальные условия; життєдіяльність; life activity; жизнедеятельность