Володимир Павлович Науменко - Карп, Е. В.; Karp, E. V. (Українська національна революція 1917–1921 рр. – досвід та уроки боротьби за державність : Всеукр. наук. форум, присвяч. 100-й річниці завершення Української національної революції (м. Харків, 25 листоп. 2021 р.). – Харків: ХНУРЕ, 2021. – С. 48-49, 2021)
Досліджено життя та діяльність Володимира Науменка - українського педагога, науковця-філолога, спеціаліста з історії української літератури та вивченні українського фольклору, журналіста та громадського діяча.

The life and activities of Volodymyr Naumenko - Ukrainian teacher, scientist-philologist, specialist in the history of Ukrainian literature and the study of Ukrainian folklore, journalist and public figure - have been studied.

Исследованы жизнь и деятельность Владимира Науменко - украинского педагога, ученого-филолога, специалиста по истории украинской литературы и изучения украинского фольклора, журналиста и общественного деятеля.
Keywords: Науменко В. П.; Naumenko V. P.; Українська Центральна Рада; Ukrainian Central Rada; Украинская Центральная Рада; освіта; education; образование