Перспективи розвитку адміністративно-деліктного законодавства у сфері захисту прав дитини - Коломоєць, Н. В.; Kolomoiets, N. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4623-610X (Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні: міжнар. наук.-практ. конф. (м. Маріуполь, 22 трав. 2019 р.). - Маріуполь: МДУ, 2019. - С. 434-436, 2019)
У роботі розглядаються перспективи розвитку адміністративно-деліктного законодавства у сфері захисту прав дитини. Автор на підставі ґрунтовного аналізу чинного законодавства дійшов висновку про його недосконалість та надав ряд рекомендацій щодо його систематизації та оптимізації з урахуванням особливого адміністративно-правового статусу неповнолітнього та відповідно до міжнародних стандартів у цій сфері.

The theses highlight the perspectives of the development of administrative and tort law in the field of child rights protection, dictated by international standards. The current state of the domestic legislation in this area is analyzed, the main shortcomings are identified, and the Code of Administrative Offenses of Ukraine is supplemented by fundamentally new norms that are oriented to international legal requirements.

В работе рассматриваются перспективы развития административно-деликтного законодательства в области защиты прав ребенка. Автор на основании тщательного анализа действующего законодательства пришел к выводу о его несовершенстве и предоставил ряд рекомендаций по его систематизации и оптимизации с учетом особого административно-правового статуса несовершеннолетнего и в соответствии с международными стандартами в этой сфере.
Perspectives for development of administrative and delete legislation in the field of protection of the rights of the child
Коломоєць, Н. В. Перспективи розвитку адміністративно-деліктного законодавства у сфері захисту прав дитини / Н. В. Коломоєць // Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні: міжнар. наук.-практ. конф. (м. Маріуполь, 22 трав. 2019 р.) / МОН України, Нац. поліція України, Європ. організація публі. права (Грецька Респ.), Мессінський Ун-т (Італійська Респ.), Ін-т законодавства Верховної Ради України, Донец. обл. держ. адміністрація, Маріупол. міська рада, Голов. управління Нац. поліції в Донец. обл., Донецьк. апеляц. суд, Нац. юрид. ун-т імені Ярослава Мудрого, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Маріупол. держ. ун-т. - Маріуполь: МДУ, 2019. - С. 434-436.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; права дитини; дитина; адміністративне-деліктне законодавство; адміністративний делікт; міжнародний договір; адміністративне правопорушення; child rights protection; international standards; administrative offenses; administrative law; права ребенка; административно-деликтное законодательство; административный деликт; международный договор; административное правонарушение