Нормативно-правова складова українсько-європейської співпраці в галузі охорони та збереження історико-культурної спадщини України - Гончаренко, Л. Л.; Honcharenko, L. L.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0750-7344; Балан, К. В.; Balan, K. V. (Право і безпека. - 2020. - № 4 (79). - С. 110-115, 2020)
Досліджено нормативно-правову складову українсько-європейської співпраці в галузі охорони та збереження історико-культурної спадщини України. Проаналізовано загальноєвропейську нормативно-правову базу основ співпраці, визначену міжнародно-правовими документами, ратифікованими Україною. Розглянуто основні договори між Україною та окремими європейськими країнами в галузі охорони та збереження історико-культурної спадщини України. The normative-legal component of Ukrainian-European cooperation in the field of protection and preservation of historical and cultural heritage of Ukraine is studied. The pan-European regulatory framework for the basics of cooperation, defined by international legal instruments ratified by Ukraine, is analyzed. The main agreements between Ukraine and some European countries in the field of protection and preservation of historical and cultural heritage of Ukraine are considered. Исследована нормативно-правовая составляющая украинско-европейского сотрудничества в области охраны и сохранения историко-культурного наследия Украины. Проанализирована общеевропейская нормативно-правовая база основ сотрудничества, определенная международно-правовыми документами, ратифицированными Украиной. Рассмотрены основные договоры между Украиной и отдельными европейскими странами в области охраны и сохранения историко-культурного наследия Украины.
Regulatory and legal component of Ukrainian-European cooperation in the field of protection and preservation of historical and cultural heritage of Ukraine
Нормативно-правовая составляющая украинско-европейского сотрудничества в области охраны и сохранения историко-культурного наследия Украины
Гончаренко, Л. Л. Нормативно-правова складова українсько-європейської співпраці в галузі охорони та збереження історико-культурної спадщини України / Леся Леонідівна Гончаренко, Катерина Василівна Балан // Право і безпека. - 2020. - № 4 (79). - С. 110-115. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2020.4.17. Гончаренко, Л. Л. і Балан, К. В. (2020) «Нормативно-правова складова українсько-європейської співпраці в галузі охорони та збереження історико-культурної спадщини України», Право і безпека, 79(4), с. 110-115. doi: 10.32631/pb.2020.4.17.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; українсько-європейське співробітництво; украинско-европейское сотрудничество; Ukrainian-European cooperation; історико-культурна спадщина; историко-культурное наследие; historical and cultural heritage; міжнародно-правові документи; международно-правовые документы; international legal documents; охорона пам'яток культури; охрана памятников культуры; protection of cultural monuments