Правовий режим воєнного стану - Скрипка, С. С.; Skrypka, S. S. (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 200-202, 2023)
Зазначено, що правовий режим воєнного стану відображає баланс між потребами держави і суспільства в екстремальних умовах та правами і свободами громадян. Запровадження режиму воєнного стану є свідченням найвищого ступеня кризової ситуації в країні, яка вимагає вжиття негайних і, досить часто, кардинальних заходів для забезпечення безпеки та виживання українського народу і держави.

It is noted that the legal regime of martial law reflects a balance between the needs of the state and society in extreme conditions and rights and freedoms of citizens. Introduction of military regime state is evidence of the highest degree of crisis situation in the country, which requires taking immediate and, quite often, drastic measures to ensure the safety and survival of the Ukrainian people and the state.

Отмечено, что правовой режим военного положения отражает баланс между потребностями государства и общества в экстремальных условиях и правами и свободами людей. Введение военного положения является свидетельством наивысшей степени кризисной ситуации в стране, которая требует принятия немедленных и, довольно часто, кардинальных мер для обеспечения безопасности и выживания украинского и государства.
Keywords: воєнний стан; martial law; военное положение; правовий режим; legal regime; правовой режим; обмеження конституційних прав і свобод людини; restrictions on constitutional human rights and freedoms; ограничение конституционных прав и свобод человека