Насильство над чоловіками: віктимологічний аспект - Уваренко, В. А.; Uvarenko , V. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 534-538, 2023)
Визначено, що насильство над чоловіками завжди було та є проблемним питанням, це пов’язано з багатьма чинниками такими як: висока латентність даних кримінальних правопорушень, небажання суспільства визнавати чоловіків жертвами, завищені стандарти щодо чоловічої поведінки та інше.

It was determined that violence against men has always been and is a problematic issue, it is connected with many factors such as: high latency of data on criminal offenses, reluctance society to recognize men as victims, inflated standards regarding male behavior and others.

Определено, что насилие над мужчинами всегда было и является проблемным вопросом, это связано со многими факторами, такими как: высокая латентность данных уголовных правонарушений, нежелание общества признавать мужчин жертвами, завышенные стандарты по поводу мужского поведения и прочее.
Keywords: чоловіки; men; мужчины; насильство над чоловіками; violence against men; насилие над мужчинами; жертва; victim