Щодо шляхів удосконалення діяльності підрозділів Національної поліції - Кікінчук, В. В.; Kikinchuk, V. V. (Підготовка охоронців правопорядку в Харкові (1917– 2017 рр.) : зб. наук. ст. і тез доп. на наук.-практ. конф. до 100-річчя підготовки охоронців правопорядку в Харкові (м. Харків, 25 листоп. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2017. – С. 145–146, 2017)
Виокремлено шляхи удосконалення функціонування органів Національної поліції України з урахуванням наявних прогалин у нормативно-правовому забезпеченні вказаної сфери службової діяльності.

Ways to improve the functioning of the National Police of Ukraine are identified, taking into account the existing gaps in the regulatory and legal support of the specified sphere of official activity.
Keywords: Національна поліція України; підрозділ поліції; повноваження; права й свободи; Україна; National Police of Ukraine