Історія музею А. С. Макаренко в Куряжі - Червоний, П. Д.; Chervonyi, P. D. (Conference Proceedings, October 25, 2019. Leipzig: Baltija Publishing. 48 pages., 2019)
У статті відображено історію створення та діяльність музею А. С. Макаренка в Куряжі в с. Подвірки. Виокремлено чотири періоди діяльності музею. Здійснений аналіз публікацій про музей в засобах масової інформації, фотодокументів та відгуків відвідувачів. The article presents the history of the creation and activity of the AS Makarenko Museum in Kuryazh village Podvirki. Four periods of activity of the museum are separated. The analysis of publications about the museum in the media, photo documents and reviews of visitors. В статье отражена история создания и деятельности музея А. С. Макаренко в Куряже в с. Подворки. Выделены четыре периода деятельности музея. Проведен анализ публикаций о деятельности музея в средствах массовой информации, фотодокументов и отзывов посетителей.
Червоний П. Д. Історія музею А. С. Макаренко в Куряжі. Modern educational space: the transformation of national models in terms of integration: Conference Proceedings, October 25, 2019. Leipzig: Baltija Publishing. 48 pages.
Keywords: Макаренко А. С.; Makarenko A. S.; музей А. С. Макаренко; museum A. S. Makarenko; виховання; education; воспитание; неповнолітній; minor; несовершеннолетний; правопорушник; offender; правонарушитель; Курязька виправна трудова колонія; Kuryaz correctional labor colony; Куряжская исправительная трудовая колония