Образ Григорія Сковороди у творчій спадщині Івана Кавалерідзе - Савченко, О. А.; Savchenko, O. A.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4808-5894 (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 442-444., 2020)
Зазначено, що що постать Григорія Сковороди залишила у творчій спадщині Івана Кавалерідзе неабиякий відбиток на його життєвому і мистецькому шляху . Саме особистість філософа надихала художника, драматурга, режисера, скульптора створювати неперевершені витвори мистецтва, які стали визначними пам’ятками національної культури. Особистості таких українців мотивують прийдешні покоління вивчати українську історію, культуру, літературу, знати й поважати видатних людей минувшини, щоб творити майбутнє своєї країни. Отмечено, что фигура Григория Сковороды оставила в творческом наследии Ивана Кавалеридзе незаурядный отпечаток на его жизненном и художественном пути. Именно личность философа вдохновляла художника, драматурга, режиссера, скульптора создавать непревзойденные произведения искусства, ставших достопримечательностями национальной культуры. Личности таких украинцев мотивируют грядущие поколения изучать украинскую историю, культуру, литературу, знать и уважать выдающихся людей прошлого, чтобы творить будущее своей страны. It is noted that the figure of Grigory Skovoroda left an outstanding imprint on his life and artistic path in the creative heritage of Ivan Kavaleridze. It was the personality of the philosopher that inspired the artist, playwright, director, sculptor to create unsurpassed works of art that have become landmarks of national culture. The personalities of such Ukrainians motivate future generations to study Ukrainian history, culture, literature, to know and respect outstanding people of the past in order to create the future of their country.
Савченко О. А. Образ Григорія Сковороди у творчій спадщині Івана Кавалерідзе / О. А. Савченко // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін.; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 442-444.
Keywords: Філософія. Логіка. Philosophy. Logic. Философия. Логика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Сковорода Г.; Skovoroda G.; Іван Петрович Кавалерідзе; Иван Петрович Кавалеридзе; Ivan Petrovich Kavaleridze; особистість філософа; личность философа; philosopher's personality; національна культура; национальная культура; national culture