Припинення окремих видів зобов’язань відступним - Рассказова, В. В.; Rasskazova, V. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0887-4880 (Прикарпатський юридичний вісник. – 2020. – Вип. 5(34). – С. 67-70, 2020)
У статті на підставі наявних наукових напрацювань і судової практики досліджено особливості та взагалі можливість застосування відступного як одного з найбільш гнучких та універсальних інструментів припинення договірних і позадоговірних зобов’язань, ураховуючи їхню юридичну природу.

Based on the available scientific developments and case law, the article examines the features and general possibility of using a retreat as one of the most flexible and universal tools for terminating contractual and non-contractual obligations, taking into account their legal nature.

В статье на основании имеющихся научных наработок и судебной практики исследованы особенности и вообще возможность применения отступного как одного из наиболее гибких и универсальных инструментов прекращения договорных и внедоговорных обязательств, учитывая их юридическую природу.
Termination of certain types of obligations by retreat
Рассказова, В. В. Припинення окремих видів зобов’язань відступним / В. В. Рассказова // Прикарпатський юридичний вісник. – 2020. – Вип. 5(34). – С. 67-70. – DOI: https://doi.org/10.32837/pyuv.v0i5(34).648.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; відступне; деліктне зобов’язання; припинення цивільного зобов’язання; угода про передання відступного; retreat; tortious obligation; termination of civil obligation; agreement on transfer of retreat; отступное; деликтное обязательство; прекращение гражданского обязательства; соглашение о передаче отступного