Поняття «превенція» і «превентивна діяльність» в адміністративно-правовому аспекті - Булатін, Д. О.; Bulatin, D. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0200-2822 (Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» . – 2018. – Вип. 1. – С. 15-22, 2018)
У статті з’ясовано поняття «превенція» і «превентивна діяльність», їх сутність як об’єкту адміністративно-правового регулювання. Встановлено у якому контексті використовуються поняття «превенція» і «превентивна діяльність» в адміністративному праві.

В статье выяснено понятие «превенция» и «превентивная деятельность», их сущность как объекта административно-правового регулирования. Установлено, в каком контексте используются понятия «превенция» и «превентивная деятельность» в административном праве.

The article clarifies the concepts of "prevention" and "preventive activities", their essence as an object of administrative and legal regulation. It is established in what context the terms "prevention" and "preventive activity" are used in administrative law.
Булатін, Д. О. Поняття «превенція» і «превентивна діяльність» в адміністративно-правовому аспекті / Булатін Д. О. // Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» . – 2018. – Вип. 1. – С. 15-22.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; превенція; превенция; prevention; превентивна діяльність; превентивная деятельность; preventive activities; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; адміністративно-правове регулювання; административно-правовое регулирование; administrative and legal regulation; поняття; понятие; concept