Історико-правові витоки інституту президентства в Україні та світі - Старків, І. М.; Starkiv, I. M. (Форум права. – 2012. – № 4. – С. 859-864, 2012)
Виконано аналіз історико-правових витоків інституту президентства в Україні та світі, визначено їх сутність та основні риси; встановлені напрямки використання світового досвіду для вдосконалення інституту президентства в Україні.

The assaying of History-legal headstreams of institute of presidency in Ukraine and a pattern is made, their essence that the main bars is spotted; directions of usage of world experience for institute betterment Presidency in Ukraine are installed.

Выполнен анализ историко-правовых истоков института президентства в Украине и мира, определена их сущность та основные черты; установлены направления использования мирового опыта для усовершенствования института президентства в Украине.
History-Legal Effluents of Institute of Presidency in Ukraine and in the World
Историко-правовые истоки института президентства в Украине и в мире
Старків, І. М. Історико-правові витоки інституту президентства в Україні та світі [Електронний ресурс] / І. М. Старків // Форум права. – 2012. – № 4. – С. 859-864. – Режим доступу: http://arhive.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2012-4/12cimutc.pdf.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; історико-правовий аналіз; историко-правовой анализ; historical and legal analysis; інститут президенства; институт президенства; institute of presidency; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience