Підготовка кадрів для правоохоронних органів України відповідно до сучасних вимог - Глушкова, Д. В.; Hlushkova, D. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-5909-6367 (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 100-102, 2023)
Відзначено, що заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання грають велику роль у підготовці високоякісних правників, тому в Україні повинна бути збережена система підготовки правників закладами вищої освіти зі специфічними умовами навчання з метою підготовки здобувачів вищої освіти для їх подальшого працевлаштування не тільки в правоохоронні органи, але й як правників інших напрямів. Від стану та розвитку правничої освіти і науки України залежить ефективність та якість реалізації правової реформи, процес адаптації та гармонізації українського законодавства з міжнародним законодавством, створення сучасного суспільства з ефективною правовою системою, високім рівнем правової культури тощо.

t was noted that institutions of higher education with specific conditions of study play a large role in the training of high-quality lawyers, therefore, in Ukraine, the system of training of lawyers by institutions of higher education with specific conditions of study should be preserved in Ukraine in order to train students of higher education education for their further employment not only in law enforcement agencies, but also as lawyers in other fields. Effectiveness and the qu f implementation of the legal reform, the process of adaptation and harmonization of Ukrainian legislation with international legislation, creation of a modern society with an effective legal system, a high level of legal culture,etc.

Отмечено, что учреждения высшего образования со специфическими условиями обучения играют большую роль в подготовке высококачественных юристов, поэтому в Украине должна быть сохранена система подготовки юристов заведениями высшего образования со специфическими условиями обучения с целью подготовки соискателей высшего образования для их дальнейшего трудоустройства не только в правоохранительные органы, но и как юристов других направлений. От состояния и развития юридического образования и науки Украины зависит эффективность и качество реализации правовой реформы, процесс адаптации и гармонизации украинского законодательства с международным законодательством, создание современного общества с эффективной правовой системой, высоким уровнем правовой культуры и т. д.
Глушкова, Д. В. Підготовка кадрів для правоохоронних органів України відповідно до сучасних вимог / Глушкова Дар’я Валентинівна // Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 100-102.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання; institutions of higher education with specific study conditions; заведения высшего образования со специфическими условиями обучения; професійна підготовка; professional training; профессиональная подготовка; підготовка кадрів; personnel training; подготовка кадров; правоохоронні органи; law enforcement agencies; правоохранительные органы