Завдання та система адміністративно-правового регулювання діяльності органів внутрішніх справ щодо реалізації законодавства про вибори та референдуми - Качинська, М. О.; Kachynska, M. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7319-4470 (Право і безпека. – 2009. – № 5. – С. 60-64, 2009)
Досліджено проблему системи та завдань адміністративно-правових аспектів діяльності органів внутрішніх справ щодо реалізації законодавства про вибори та референдуми. На підставі аналізу чинного українського законодавства визначено завдання органів внутрішніх справ на всіх етапах виборів та референдумів. Обґрунтовано необхідність прийняття нового законодавства, що регулювало б діяльність у сфері законодавства про вибори як органів внутрішніх справ, так і органів виконавчої влади.

The problem of the system and tasks of administrative and legal aspects of internal affairs agencies’ activity realizing legislation about elections and referendums are researched. Having analyzed Ukrainian legislation in the sphere of electoral law the author offers to define special tasks for internal affairs agencies’ officers connected with electoral process on all its stages. Necessity of new law adoption which would regulate both internal affairs agencies and executive agencies’ activity in the sphere of electoral law is proved.

Исследованы проблема системы и задачи административно-правовых аспектов деятельности органов внутренних дел при реализации законодательства про выборы та референдумы. На основе анализа действующего украинского законодательства определены задачи органов внутренних дел на всех этапах выборов и референдумов. Обоснована необходимость принятия нового законодательства, которое регулировало бы деятельность в области законодательства о выборах как органов внутренних дел, так и органов исполнительной власти.
Качинська, М. О. Завдання та система адміністративно-правового регулювання діяльності органів внутрішніх справ щодо реалізації законодавства про вибори та референдуми / М. О. Качинська // Право і безпека. – 2009. – № 5. – С. 60-64.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; адміністративно-правове регулювання; законодательство о выборах и референдумах; законодавство про вибори та референдуми; legislation on elections and referendums