Реформування земельних відносин періоду непу - Бурдін, М. Ю.; Burdin, M. Yu.; ResearcherID: B-8227-2018; Mykhailo Burdin (Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія: Право. – 2015. – Вип. 33, ч. 2. т. 1. – С. 7-12, 2015)
У статті проаналізовано правову структуру НЕПу в галузі сільського господарства і земельних відносин; визначено інституції товарного виробництва сільськогосподарського виробництва в контексті суспільного обігу товарів, послуг, коштів; виявлено переваги приватновласницьких відносин в сільському господарстві та недоліки в державному регулюванні земельних відносин.

The article analyzes the legal structure of new economic policy in agriculture and land relations and the institutions of commodity pro duction agricultural production in the context of social circulation of goods, services and money; advantages of private property relations in agriculture and defiiencies in the state regulation of land relations.

В статье проанализировано правовую структуру НЭПа в области сельского хозяйства и земельных отношений; определены институты товарного производства сельскохозяйственного производства в контексте общественного оборота товаров, услуг, денежных средств; выявлены преимущества частнособственнических отношений в сельском хозяйстве и недостатки в государственном регулировании земельных отношений.
The Land Reform Policy of the NEP Period
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; земельні відносини; нова економічна політика; новая экономическая политика; new economic policy; націоналізація землі; суб’єкти земельного господарювання; державно-правові реформи; земельные отношения; национализация земли; субъекты земельного хозяйствования; государственно-правовые реформы; land relations; nationalization of the land; subjects of land management; state and legal reform