Науковий висновок Харківського національного університету внутрішніх справ до проєкту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортним засобом обладнаним шинами з порушенням установлених законодавством вимог» (реєстр. № 6462 від 24.12.2021) - Бугайчук, К. Л.; Bugaychuk, K. L.; Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; Моргунов, О. А.; Morgunov, O. A.; Музичук, О. М.; Muzychuk, O. M.; Костянтин Бугайчук; Сергій Шатрава (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
Запропоновано доповнити КУпАП новою статтею, якою передбачити окрему відповідальність за керуванням водієм вантажним автомобілем або автобусом, обладнаним шинами, залишкова висота малюнка протектора яких не відповідає вимогам законодавства.

It is proposed to add a new article to the Code of Administrative Offenses of Ukraine to provide for separate liability for the driver of a truck or bus equipped with tires whose residual height of the tread pattern does not meet the requirements of the law.

Предложено дополнить КУоАП новой статьей, предусматривающей отдельную ответственность за управлением водителем грузовым автомобилем или автобусом, оборудованным шинами, остаточная высота рисунка протектора которых не соответствует требованиям законодательства.
Keywords: Україна; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; безпека дорожнього руху; road safety; безопасность дорожного движения; законодавство; legislation; законодательство; відповідальність; responsibility; ответственность; транспортні засоби; vehicles; транспортные средства; експлуатація транспорту з порушенням вимог; operation of transport in violation of requirements; эксплуатация транспорта с нарушением требований; шини; tires; шины